Opgroeien met hindernissen

moeder en kind boos

Opvoeden is niet makkelijk

“Pfff, ik heb zo’n moeite met het pubergedrag van mijn zoon, weet jij niet iets voor hem?”

Dit was de vraag die ik laatst van een cliënt kreeg. “Het komt wel goed, maar de druk om er op school bij te horen is groot voor hem. Met als gevolg dat hij thuis erg geprikkeld is en ook voortdurend prikkels afgeeft”.  Een bekend probleem, dat samenhangt met de leeftijd, en ook van grote invloed kan zijn op je harmonieuze gezin. Maar wat kun je er tegen doen?

Welke houding neem je aan?

Deze ouder past een aantal handgrepen al vanzelf toe. Ze luistert naar hem, legt uit wat ze graag wil en waarom en neemt hem serieus door open te  blijven staan voor zijn suggesties. Daarbij lijkt ze haar eigen grenzen ook goed in de gaten te houden. Dat komt dus vast wel goed. Maar hoe kom je samen met je zoon of dochter zo prettig mogelijk door deze ontwikkelingsperiode heen? Zodra je gaat zoeken op internet of rondvragen bij andere ouders, krijg je ongetwijfeld tips waar je wat mee kunt. Daarbij blijft het belangrijk dat er ook ontspannen en gezellige momenten zijn om weer op te laden voor als het even minder soepel gaat.

opgroeienReiki geeft ouders een steuntje in de rug

Deze week kwam ik een interessant artikel tegen over ouders in New York die naar Reiki behandelaars gaan voor hun gestreste kinderen. Natuurlijk trok dat mijn aandacht en ik heb het met aandacht gelezen.

Kinderen en pubers zijn niet vanzelfsprekend de meest voorkomende klanten in mijn praktijk. Wel moeders, waarbij de combinatie van werken en gezin wel eens even boven het hoofd groeit. Zij komen voor één of meerdere behandelingen en kunnen er dan vaak weer even tegenaan. De lichamelijke ontspanning geeft energie en ook mentaal komen mensen terug in balans en kunnen mogelijke problemen beter overzien.

“Reiki maakt zijn hoofd leeg”

De 13-jarige New-Yorkse Frankie uit het artikel vertelde dat Reiki hem ontspant, hij vergeet alle vervelende dingen en het maakt zijn hoofd leeg. Voorheen kreeg hij zijn zenuwen niet onder controle voor een toets op school, nu geeft hij zichzelf 5 minuten Reiki en voelt zich geconcentreerd. Juist kinderen kunnen heel  natuurlijk reageren op de energie, zonder zich af te vragen of ze het goed doen. Dat is één van de mooie gaven van kinderen.

In Amerika is de toepassing van Reiki meer ingeburgerd dan hier in Nederland. Het wordt zelfs toegepast in ziekenhuizen en als ondersteunende therapie gegeven bij sommige chronische ziektes.

Reiki is dus op vele manieren helend op energetisch niveau en in te zetten in alle levensfasen. Dus ook helpend bij opgroeiende kinderen, die dagelijks zoveel uitdagingen en verleidingen tegenkomen op hun weg naar volwassenheid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.