De werking van Reiki

Een Reiki behandeling bestaat uit het doorgeven van energie via de handen, die in verschillende posities op het geklede lichaam worden gelegd. Deze levensenergie bevindt zich overal om ons heen: in de wind, de zon, planten, dieren en de liefde en zorg van anderen. Hierbij krijg je hernieuwde energie. Dit ervaar je vaak in de vorm van warmte tijdens de Reiki sessie. De werking van Reiki is positief en helend. Dit heeft effect op lichaam, geest, emoties en spirituele ontwikkeling. Het brengt een reinigingsproces op gang en herstelt het evenwicht op elk niveau.

Gewoon nietsdoen

Je hoeft hier verder zelf niets voor te doen, je mag het gewoon ontvangen in een sfeer van rust en ontspanning. Dat zorgt ervoor dat de energie kan stromen! Reiki is voor mij een doorlopend groeiproces en een boeiende reis vol verwondering over het leven!

Waarom Reiki

Reiki is moeilijk in woorden en beelden te omvatten. Echter op mijn vraag, wat je doet als je je been hebt gestoten, blijkt dat eigenlijk iedereen dan automatisch over de knie wrijft om de pijn te verlichten. Dan geef je jezelf eigenlijk al Reiki!

De werking van Reiki is dus iets heel natuurlijks, wat iedereen bij de geboorte meekrijgt. Door emoties en verdringing in de eerste levensjaren wordt dit echter vaak geblokkeerd. Hierdoor kan de levenskracht niet meer vrijelijk stromen. Dit tekort aan energie kan leiden tot een grotere gevoeligheid voor ziekte en onevenwichtigheid en staat in de weg van het zelfhelend vermogen van je lichaam en geest.

man slaapt in winkel

Wat doet Reiki

Reiki geeft mensen vaak een innerlijke rust, waardoor men in balans komt. Daarnaast geeft de zachte energie dat, wat diegene nodig heeft, en gebeuren er soms verrassende dingen. Je voelt misschien warmte, ziet kleuren, valt in slaap of ervaart op het moment gewoon niets. Vaak geeft men aan dat het in ieder geval een heerlijke ontspanning teweegbrengt en zorgt voor een goede nachtrust. Het kan helpen om stress los te laten, pijn te verminderen en lichamelijke spanningen op te lossen.

Voordelen van Reiki

Nagenoeg iedereen geeft aan dat de behandeling een gevoel van innerlijke rust en ontspanning geeft. Dit aangename gevoel kan dagen aanhouden en heeft daarmee een positief effect op je kijk op het leven. Het helpt je om te gaan met stress en burn-out, depressieve gedachten, intense vermoeidheid, onzekerheid en andere gemoedstoestanden, die ons belemmeren om het dagelijks leven als een mooie uitdaging te zien, waarin je je kunt ontplooien tot ‘je beste zelf’.

Reiki bevordert heling door een diepe ontspanning, waardoor het lichaam weer in harmonie kan komen.

slapende man in gras
  • Mentale opkikker: het geeft je innerlijke rust en een gevoel van diepe ontspanning
  • Fysiek welbevinden: het geeft je warmte en zorgt voor loslaten van spanningen; kan verlichting van hoofdpijn, rugpijn of andere spannings- en pijnklachten geven
  • Emotionele balans: je voelt je evenwichtiger, waardoor je de kracht hebt om het leven te leiden, waar jij je prettig bij voelt.
  • Spirituele ontwikkeling: vanuit balans durf je je open te stellen voor een liefdevolle levensinvulling

Reiki lifestyle – de vijf leefregels van Reiki

Volgens de reiki-leer kunnen deze regels leiden tot een vredig en gelukkig leven. De toevoeging “vandaag” geeft hierbij aan dat idealen slechts stap voor stap kunnen worden bereikt. Je wordt  aangemoedigd om dit te doen op het enige moment dat belangrijk is: Nu.

schaduwen personen

Vandaag

maak ik me geen zorgen
maak ik me niet boos
heb ik eerbied voor mijn medemens
leef ik oprecht
ben ik dankbaar voor elk levend wezen