Adem massage

bloesembomen
Adem massage: adem is het ritme van het leven

Een ademhaling geeft veel informatie over iemand, zowel op fysiek als op emotioneel gebied.  De adem is direct met het zenuwstelsel verbonden. Is de ademhaling hoog, dan ervaar je ook, bewust of onbewust, een verhoogde spierspanning in het lichaam. Dit zegt dan ook iets over het niveau van stress dat iemand ervaart. Bij een snelle ademhaling gaat de zuurstof niet meer naar het verteringsstelsel, maar naar de spieren, hart en longen Dit kan verdere klachten geven. Een adem massage kan helpen om te optimaliseren en mogelijke klachten te verlichten.

Het doel is om het lichaam tot ontspanning te brengen en het bewustzijn te vergroten. Je ervaart dan makkelijker hoe je letterlijk in je vel zit. Het loslaten van spanning en daarmee emoties komt dan al een stap dichterbij.

Voordelen van adem massage

Bij deze sessie werk je samen aan bewuster en rustiger ademen. Als je optimaal ademt, is dat ritmisch, diep en langzaam. Dit zorgt voor rust en herstel, waardoor je meer zuurstof opneemt. Het zenuwstelsel komt tot rust. en dit geeft een fijn gevoel.

De adem massage kan in een half uur op zichzelf staand worden ervaren of als onderdeel van een andere behandeling.