Blogs

Waar komt die rugpijn vandaan?

Laatst had ik last van mijn onderrug, wat opeens stevig verergerde. Het enige waaraan ik het kan relateren, is het tillen van die veel te zware boodschappentas. Of moet ik misschien beter naar mijn lichaam luisteren en is er ook een psychologische oorzaak? Lees hier meer…

hangmatten

64 procent van Nederlanders heeft vermoeidheidsklachten

In Nederland hebben veel mensen last van slaapproblemen. 3 tot 4 van de 5 personen gaan gebukt gaat onder vermoeidheidsklachten. Het meest komt slapeloosheid voor. Lees hier meer…

Waarom? Mijn vraag naar zingeving

Ik leef heel  bewust, geniet van de bergen en worstel me door de dalen. Dat kost me ook de nodige energie. Gelukkig zijn er ook rustpuntjes onderweg. Maar hoe ga ik om met dingen die me gewoon overkomen? Lees hier meer…

Ingrijpende veranderingen…hoe ga je ermee om?

Je raakt je werk kwijt, hebt problemen met je gezondheid of verliest een geliefde. Rouw- en verliesverwerking, heeft vaak verschillende stadia. Herken je dit en zoek je misschien meer ondersteuning? Lees hier meer…

moeder en kind boos

Opgroeien met hindernissen

“Pfff, ik heb zo’n moeite met het pubergedrag van mijn zoon, weet jij niet iets voor hem?” Dit was de vraag die ik laatst van een cliënt kreeg. In een artikel las ik hoe sommige ouders in New York hiermee omgaan. Lees hier verder…

De kracht van aanraking

Word je niet moe van het geven van Reiki?  vroeg een cliënt mij laatst na een ontspannende behandeling. ‘Nee, integendeel’, kon ik haar geruststellen, ‘het geeft mij ook energie!’ Aanraking, op welke zachte manier dan ook, geeft trouwens meer dan alleen ontspanning. Lees hier verder…

Boeddha met chakra's

Reiki en chakra’s

Chakra’s zijn knooppunten van energie , die ons welzijn bepalen. Fysieke of psychische klachten kunnen ervoor zorgen dat er een blokkade in één van de chakra’s zit. Een speciale vorm van Reiki richt zich er specifiek op om ze in balans te brengen. Waarvoor staan de chakra’s? Lees hier verder…

Nepalese vrouw

Durf jij te zeggen dat je prachtig bent?

Het lied ‘Love my life’ van Robbie Willilams roept op om te durven zeggen dat je prachtig bent. In eerste instantie klinkt het bijna zelfvoldaan. Maar wat doet zo’n uitspraak met mij en misschien ook wel met jou? Lees hier verder…

wat kan Reiki voor jou betekenen

De rol van Reiki bij keuzes

De mensen, die bij mij zijn aangeland, vormen een kleurrijk geheel.

De meesten van hen staan op een knooppunt in hun leven. Twijfels over het maken van de juiste keuzes. Lees hier verder…

slapende poes

Reiki….ronduit slaapverwekkend!

Vooral op latere leeftijd blijkt slapeloosheid voor te komen, wat ook weer samenhangt met gezondheidsklachten. Als dit onbehandeld blijft, kunnen serieuze problemen optreden, zoals geheugenverlies, depressie, spierpijnen, verzwakking van het afweersysteem en een vergrote kans op ongelukken. Reiki kan zorgen voor een sneller herstel. Lees hier verder…

Wetenschappelijk onderzoek Reiki

Reiki wordt in Nederland nog weinig gebruikt in de reguliere zorg. Terwijl er steeds meer bewijzen komen dat Reiki een eenvoudige helende methode is, die onder andere stress en pijn kan verminderen. Er zijn vooral in het buitenland al verschillende wetenschappelijke onderzoeken naar Reiki gedaan. Lees hier verder…