Wat kan Reiki voor jou betekenen?

Als ik in gedachten de mensen langsga, die bij mij zijn aangeland, dan zie ik een kleurrijk geheel: scholieren, werkende, werkzoekende en uitgewerkte mannen en vrouwen.

Toch lijk ik daar een patroon in te kunnen herkennen: de meeste van hen staan op een knooppunt in hun leven. Twijfel over een studie, onvrede over de huidige werkplek of verwerken van ziekte of verlies. Periodes die de nodige stress opleveren, want wat is de juiste keuze? In geval van rouw kan het betekenen hoe je om kan gaan met dit grote verdriet.

 

Met vertrouwen verder

Zorg voor de ander en daarbij ook jezelf ruimte en aandacht geven om te verwerken en met vertrouwen verder te kunnen. Dat vertrouwen in jezelf, in de juiste keuze en in de toekomst lijkt vaak aan de basis te liggen van de zoektocht naar houvast om los te kunnen laten.

Meer en meer groeit mijn vertrouwen in de helende kracht van diepe ontspanning door middel van Reiki. De tijd, warmte, aandacht, aanraking en energie doen goed. Zowel voor je lichaam als je geest. Vanuit ontspanning kom je meer in balans en kan het lichaam tot rust komen, worden gedachten lichter en je blik helderder. Dit kan tot grote verandering leiden.

Van stagnatie naar een uitbarsting van energie

Een mooi voorbeeld is de uitwerking van een paar behandelingen bij Freek. Freek belde op een koude winterdag, was al zoekende bij mij uitgekomen en belde voor een afspraak. Hij had het idee dat hij vast zat in zijn leven thuis en op het werk. Voelde zich geblokkeerd en had vooral behoefte aan rust.

Al tijdens de eerste behandeling ervoer Freek een diepe ontspanning. Hij was tijdens het uurtje op de behandeltafel zelfs enige tijd geheel gedachteloos en het voelde volgens hem als of hij boven de tafel zweefde.

Een maand later kwam hij terug. De gezochte ontspanning had hij ervaren, ook in de dagen na de behandeling, en dat was precies wat hij nodig had. Hoe groot de gevolgen waren, bracht hij bij de volgende afspraak trots naar voren. Vol energie had hij de knoop doorgehakt en was zijn eigen unieke bedrijfje gestart. Er was een werkruimte thuis gecreëerd en ingericht en een open dag was al gepland. Hij zag vol vertrouwen zijn toekomst tegemoet. En zoals hij zelf zei: “Reiki heeft hier een belangrijke rol in gespeeld!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.