Hoe een kinderdroom vorm heeft gekregen

Als oudste in een gezin met 4 kinderen heb ik een fijne, zorgeloze jeugd gehad. We woonden in een klein boerenbuurtje, ik speelde veel buiten en het allerliefste in de hooiberg bij de buren.

Van jongs af aan wenste ik altijd om een zonnetje te mogen zijn voor anderen. Er zat zoveel in mij wat niet zichtbaar was, voelde ik, maar hoe kon ik dat met anderen delen?

 

Eindelijk zichtbaar

De jaren gingen verder, mijn leven ook. Aanvankelijk ging ik in het toerisme werken en kwam uiteindelijk in de gehandicaptenzorg terecht. Door een enthousiaste kennis ben ik jaren geleden een 1e Reiki cursus gaan doen. Het werd een vanzelfsprekend onderdeel van mijn leven, maar nog niet zichtbaar. Eigenlijk heeft het nog zo’n 15 jaar geduurd totdat ik de keuze maakte om het in een eigen praktijk uitgebreider toe te gaan passen.

En gek genoeg realiseerde ik me onlangs pas, hoe mijn vurige kinderwens vorm heeft gekregen. Dat zonnetje, die warmte, dat licht en die energie mag ik via Reiki doorgeven aan ieder die ervoor open staat. Daarbij heeft dat warme nest, de liefde en aandacht uit mijn jeugd me de basis gegeven om dit met anderen te willen delen. Ik had dit als kind niet kunnen bedenken!

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *