Durf jij te zeggen dat je prachtig bent?

Ken je dat, dat je soms onverwacht zo geraakt kan worden, dat je er bijna ontroerd van raakt?

Ik had het vorige week, toen ik het nummer ‘Love my life’ hoorde van Robbie Willilams. Het refrein heeft een tekst, die makkelijk blijft doorzingen in je hoofd: “I love my life, I am powerful, I am beautiful, I am free, I am wonderful, I am magical, I am me, and finally…I’m where I wanna be”. Het lied roept op om te durven zeggen dat je prachtig bent.

Zelfvoldaan?

In eerste instantie klinkt de tekst bijna zelfvoldaan in mijn oren. Waarom? Ik voelde de kracht in het  lied en ook wat het met mij deed: ik voelde me blij en enthousiast. Toen ik dat verder tot me door liet doordringen, ging ik er toch iets anders over denken. Want ik houd van mijn leven, van de mensen om mij heen, mijn bezigheden en de mogelijkheden die ik heb. Ik heb de luxe om hier in Nederland geboren te zijn, een land met tal van mogelijkheden, waarin ik vrij en mezelf mag zijn. En ja, als mens ben ik krachtig op het moment dat ik me zelfverzekerd voel. Dat geeft me de moed om de wereld in te kijken en het verlangen om dingen te veranderen.

enthousiast kind

Be-wonder-ing

Voor mij klinkt de tekst alweer anders als ik het vertaal als: ik ben vol van kracht en vol van schoonheid, ik ben vol van wonderen en magisch. Hierin schuilt voor mij ook de be’wonder’ing en  van het leven. Ik ben ik en mag mezelf zijn. Op zoek naar mijn talenten, genieten van mijn gaven en die gebruiken om de wereld een stukje mooier te maken. En dat mag ieder op zijn of haar manier doen, want iedereen heeft eigen passies en talenten.  Samen kunnen we wonderen creëren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.