‘Dank-je-wel’dag

Een overval

Terwijl ik op mijn fiets naar de supermarkt race, word ik overvallen door een vrolijk ‘goedemorgen’ van een passerende opa, die deze hartelijke groet met een glimlach vergezelt. De groet beantwoordend rijd ik verder en ontwaar tegelijkertijd op mijn eigen gezicht een even brede glimlach. Het blije gevoel zindert nog even door en geeft mijn dag kleur. Zoiets kleins, en eigenlijk juist  zoiets groots.

Glans aan mijn dag

Het lijkt zo vanzelfsprekend: de kleine gebaren van mensen om je heen. Een buurman die wat van zijn aardbeien uit eigen tuin deelt of een vriendin die spontaan opmerkt dat ze van de kleur van mijn trui mooi vindt. In de drukte van de dag sta ik er niet altijd bij stil. Zoals het tonen van vriendelijkheid voor mijzelf een glans aan de dag geeft, kan het tonen van waardering voor al die kleine kadootjes ook het geluk van anderen bevorderen. ‘Dank-je-wel’ Donderdag is een mooie gelegenheid om die dankbaarheid bewust te laten zien.

Richard Moss: “Het grootste geschenk dat je iemand kunt geven, is oprechte aandacht”

Deze donderdag is speciaal ingesteld om eraan te herinneren dat er altijd wel een gelegenheid is om iemand te bedanken. Een herinnering voor degenen, die dit al niet automatisch doen. En eerlijk gezegd: al denk ik het soms wel, ik zeg niet makkelijk tegen iemand, dat ik blij ben wat diegene voor me doet of betekent.

De kracht  van positiviteit

Oorspronkelijk geïnspireerd door het werk van Jon Gordon, is Dank-je-wel Donderdag vastgesteld om de kracht van positiviteit te benadrukken en aan te tonen hoe je het leven van een ander kunt verbeteren, eenvoudigweg door dankbaarheid te tonen.

Hoe vier je ‘Dank-je-wel’donderdag

Daar heb je dus eigenlijk niet meer voor nodig dan de prachtige mensen in je leven te herkennen. Stuur diegene een kaartje, nodig hem of haar uit op de koffie of geef eenvoudigweg een woord van waardering. De resultaten zullen al gauw zichtbaar zijn.  En wie weet ontmoet je mensen, die weer dankbaar zijn voor jou. Zo kun je van elke dag een ‘dank-je-wel’dag maken!

Deepak Chopra: “Geven is ontvangen”

Als geven en ontvangen in harmonie is, dan pas ben je in balans.

En mocht je meer balans zoeken, dan kan Reiki een mogelijkheid zijn om je energieniveau te herstellen. Het is ook een manier om de levensenergie te ontvangen, die ons door het universum gegeven is.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *